به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، امروز دوشنبه 10 درصد سهام شرکت 100 میلیارد تومانی آسان پرداخت با نماد "آپ" در در بازار دوم معاملات بورس عرضه اولیه می شود. از این عرضه 100 میلیون سهمی، 40 میلیون سهم به کارکنان شرکت تخصیص دارد.
شرکت آسان پرداخت که پانصدمین شرکت بورسی است، اولین پیش بینی سود سال مالی اسفند جاری را با سرمایه اسمی 100 میلیارد تومانی، 1,468 ریال سود اعلام کرده و در عملکرد سه ماه اول سال 396 ریال در عملکرد 6 ماهه 49 درصد معادل 721 ریال را پوشش داده است.
موضوع فعالیت
انجام امور انفورماتیکی و فناوری اطلاعات شامل ارائه خدمات رایانه ای اعم از سخت افزار، تولید نرم افزار و ارائه خدمات مخابراتی و اتوماسیون اداری و اتوماسیون صنعتی در حوزه پرداخت الکترونیک و ارائه خدمات پرداخت الکترونیک (psp) و عقد قرارداد با شرکت ها و ارگان های دولتی و خصوصی و شرکت در مزایده ها و مناقصات در زمینه موضوع فعالیت شرکت و خرید و فروش واردات و صادرات تجهیزات و سیستم های رایانه ای مرتبط با شبکه پرداخت و ارائه خدمات تجارت الکترونیک مجاز و ایجاد بسترهای فنی لازم برای ارائه آن و ارائه خدمات در کلیه زمینه های مرتبط با فناوری اطلاعات.
سرمایه و ترکیب سهامداران
سرمایه شرکت معادل ١٠٠٠ میلیارد ریال است.تغییرات سرمایه شرکت از سال ١٣٨٨ تاکنون به شرح جدول زیر است:
سهامداران شرکت به قرار جدول زیر است:
چشم انداز صنعت در ایران و جهان
تحقیقات اخیر visa نشان می دهد در سال های آتی تعداد بیشتری از مشتریان از تراکنش های کارت اعتباری استفاده خواهند کرد. همچنین در این گزارش امده است که در ١٠ سال آینده تعداد مشتریان بریتانیایی که با استفاده از کارت های نقدی پرداخت خود را انجام خواهند داد ٤٠٠ درصد افزایش خواهد یافت. در سال های اخیر استفاده از روشهای پرداخت الکترونیک شاهد رشد زیادی بوده و رفته رفته در حال کم کردن سهم استفاده از روشهای سنتی پرداخت مانند چک و پرداخت نقد است. بر اساس پیش بینی موسسه visa از روند صنعت در دهه آتی، پرداخت های موبایلی به عنوان یکی از مهمترین شیوه های پرداخت خواهد بود.
معرفی خدمات شرکت
برخی از مهمترین خدمات و فعالیت های شرکت آسان پرداخت پرشین در سال های اخیر به شرح زیر است:
نصب و پشتیبانی دستگاه های کارت خوان فروشگاهی(pos)
آسان پرداخت با دارا بودن نمایندگی از چندین شرکت تولید کننده از دستگاه های کارت خوان، یکی از ارائه دهندگان مشهور این دستگاه هاست و در قالب قراردادهای منعقده با مشتریان، بازاریابی، نصب، راه اندازی و پشتیبانی این پایانه ها را با بهره گیری از زیرساختی کشوری و شبکه بزرگ و مجربی از نمایندگان مقیم در تمامی استان ها بر عهده داشته و خدماتی برتر و متفاوت را ارائه و پشتیبانی می نماید. مشتریان مختلف از جمله بانک کشاورزی، سپه، تجارت، توسعه تعاون، صادرات و رسالت با هدف تامین پایانه های فروش خود با اسان پرداخت قرارداد منعقد کرده اند. افزایش جایگاه های pod و نیز انعقاد قرارداد با بانک های معتبر از جمله استراتژی ها و برنامه های کلان در این حوزه بوده است به نحوی که معاونت امور مشتریان و معاونت عملیات psp به طور خاص بر روی این خدمت تمرکز ویژه دارند.
عابر بانک همراه
پرشین سوییچ با همکاری اپراتورهای موبایل اقدام به راه اندازی سرویس پرداخت همراه بر روی سیم کارت های ایرانسل و همراه اول در بستر ussd نموده و شرکت اسان پرداخت نیز موفق شده است که سهم اصلی در در پرداخت به کمک بستر ussd را از آن خود کند. هدف از این سرویس افزایش ارائه خدمات در دور افتاده ترین نقاط کشور، در دسترس و رایگان بودن خدمات برای مصرف کننده، کمک به کاهش تردد های غیر ضروری در سطح کشور، کمک به کاهش حجم ترافیک و غیره است.
درگاه پرداخت اینترنتی(IPG)
شرکت اسان پرداخت تحت نظارت اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی و شرکت شاپرک، اقدام به راه اندازی درگاه پرداخت اختصاصی و ارائه ان به پذیرندگان نموده است. درگاه پرداخت اینترنتی آسان پرداخت قابلیت استفاده از کلیه کارت های عضو شبکه شتاب را دارد.
جایگاه شرکت در صنعت
در سال های اخیر شرکت آسان پرداخت پرشین با ایجاد تنوعی چشمگیر در سبد محصولات و خدمات خود موفق به کسب جایگاهی مناسب در صنعت پرداخت کشور شده است. تلاش های مجدانه مجموعه در بهره گیری از آخرین تکنولوژی های صنعت و انعقاد قراردادهای همکاری متعدد با فعالان صنعت نقش پررنگی در افزایش سهم بازار این شرکت داشته است به طوری که از نظر سهم بازار بر حسب تعداد کل تراکنش ها در رتبه سوم قرار دارد و شرکت های به پرداخت ملت و سامان در رتبه های اول و دوم قرار دارند.
جدول زیر تعداد پایانه های آسان پرداخت را طی سال های اخیر نشان می دهد:
همانطور که در جدول بالا ملاحظه می شود سهم شرکت از کل پایانه های کشور در حال افزایش است به طوری که از ٣.٥ درصد در سال ٩٢ به ١٠.٣ درصد در هدف گذاری سال ٩٥ رسیده است.
نمودار زیر تعداد تراکنش های موبایلی (USSD) (بر حسب میلیون ریال)
تولید و فروش شرکت
شرکت برای سال ٩٥ فروش ٢١،٢٦٣ میلیارد ریال را برآورد کرده است که در شش ماهه نخست سال ٦٦ درصد بودجه را پوشش داده است و نسبت به سال قبل نیز با کاهش ٥ درصدی برآورد شده است. قسمت عمده فروش شرکت به فروش پین بر می گردد. ترکیب درامد عملیاتی شرکت در بودجه ٩٥ به شکل نمودار زیر است :
فروش پین در بودجه ٩٥ حدود ١٨ هزار میلیارد ریال براورد شده است که بیش از ٨٢ درصد از درآمد عملیاتی شرکت را به خود اختصاص می دهد و نسبت به سال قبل نیز با کاهش ١٢ درصدی پیش بینی شده است که دلیل آن مربوط به لغو انجام تراکنش های مالی بر روی بستر ussd از تاریخ ٠١/٠٧/٩٥ بر اساس ابلاغیه شورای امنیت بانک مرکزی بوده است.
شرکت عامل توزیع پین شارژهای اپراتورهای تلفن همراه(همراه اول، ایرانسل، رایتل، تالیا) بوده و درآمد فوق ناشی از مبلغ فروش شارژهای مربوط به همین شرکت ها است که بر اساس گزارشات دریافتی از سیستم پورتال شرکت در حساب ها ثبت خواهد شد. حاشیه سود درآمد فروش پین در سال ٩٣ و ٩٤ حدود ٢ درصد بوده است.
درآمد حاصل از بازاریابی، نصب و پشتیبانی pos هم حدود ١٨٠٠ میلیارد ریال براورد شده که با افزایش ٧٧ درصدی نسبت به سال قبل براورد شده و بابت قراردادهای منعقده با بانک ها و خرید حدود ١٣٨ هزار دستگاه pos طی سال ٩٥ و نیز تغییر الگوی درآمد کارمزد تراکنش های مربوط به شاپرک بوده است.
قسمت زیادی از این درآمد از بانک کشاورزی بوده که سهامدار عمده شرکت نیز است و در نسبتهای کوچکتر از بانک های سپه و رسالت است. حاشیه سود درامد حاصل از بازاریابی، نصب و پشتیبانی pos در سال ٩٤حدود ٥٩ درصد و در سال ٩٣حدود ٣١ درصد بوده است.
در شش ماهه نخست سال شرکت حدود ١٤ هزار میلیارد ریال درآمد عملیاتی داشته است که حدود ٩ هزار میلیارد ریال آن از درگاه تلفن همراه (ussd) و حدود ٥ هزار میلیارد ریال آن هم بابت درگاه دستگاه پایانه فروشگاهی (pos) می باشد و از بابت درگاه اینترنتی(IPG) هم درآمد ناچیزی داشته است.
بهای تمام شده کالای فروش رفته
بهای تمام شده کالای فروش رفته در بودجه ٩٥ حدود ١٩،٠٩٧ میلیارد ریال برآورد شده است که نسبت به سال قبل با کاهش ٨ درصدی همراه شده است و در شش ماهه نخست سال نیز ٦٦ درصد از بودجه محقق شده است.
از دلایل کاهش بهای تمام شده نسبت به سال قبل می توان به لغو انجام تراکنش های مالی بر روی بستر ussd از تاریخ ٠١/٠٧/٩٥ بر اساس ابلاغیه شورای امنیت بانک مرکزی اشاره کرد. بهای تمام شده شرکت در شش ماهه نخست سال حدود ١٣ هزار میلیارد ریال بوده است که بخش عمده آن به پین و اعتبار خریداری شده اختصاص دارد.
نمودار زیر ترکیب بهای تمام شده شرکت در شش ماهه نخست سال را نشان می دهد:
سربار ساخت و استهلاک هم مقدار ناچیزی از بهای تمام شده کالای فروش رفته را به خود اختصاص می دهد.
ترازنامه
مجموع دارایی های شرکت در شش ماهه نخست سال حدود ٢٥٠٠ میلیارد ریال بوده است که ٥٠ درصد آن به دارایی های جاری اختصاص دارد. دریافتنی های تجاری شرکت در شش ماهه با مبلغ ١٨٠٠ میلیارد ریال مهمترین قسمت دارایی های جاری می باشد که نسبت به سال قبل ٩٩ درصد افزایش داشته است. حسابهای دریافتنی تجاری عمدتا از شاپرک بابت کارمزد تراکنش های شاپرک، بانک کشاورزی بابت قرارداد نصبف بازاریابی و نگهداری حساب تسویه پذیرندگان بانک کشاورزی و همچنین نگین تجارت اپامه می باشد. حدود ١٢٠٠ میلیارد ریال هم دریافتنی های غیر تجاری در شش ماهه نخست سال ثبت شده است که مهمترین آن به سپرده های موقت نزد بانک اقتصاد نوین و همچنین سپرده بیمه است.
پرداختنی های تجاری شرکت در شش ماهه نخست سال حدود ١٥٠٠ میلیارد ریال می باشد که به تامین کنندگان کالا می باشد. شرکت spire، نگین تجارت آپامه و ...است.
صورت سود و زیان
آسان پرداخت با سرمایه ١٠٠٠ میلیارد ریال برای سال ٩٥ به ازای هر سهم ١،٤٦٨ ریال سود براورد کرده که در شش ماهه هم ٤٩ درصد از بودجه را پوشش داده است. شرکت در سال مالی قبل به ازای هر سهم ١،٦١٥ ریال سود محقق کرده بود که در سال جاری با ٩ درصد کاهش براورد شده است.
هزینه های اداری، عمومی و فروش شرکت در شش ماهه نخست سال حدود ٢٤٥ میلیارد ریال بوده است که بخش زیادی از ان به هزینه تبلیغات، حقوق و دستمزد و پاداش و حق عضویت هیئت مدیره اختصاص دارد.
هزینه مالی در بودجه ٩٥ حدود ١٥٨ میلیارد ریال براورد شده است که در شش ماهه ٥٦ میلیارد ریال ان محقق شده است. هزینه مالی شرکت در بودجه ٩٥ با ٩٢ درصد افزایش نسبت به سال قبل برآورد شده است این افزایش با توجه به لزوم اخذ تسهیلات به منظور تامین مالی جهت پرداخت مخارج خرید دستگاه های pos است.
نسبت های مالی
نسبت های مالی شرکت طی چند سال اخیر در جدول زیر آمده است:
نسبت بدهی شرکت طی سال های اخیر حدود ٤٦ درصد بوده است که نشان ثبات ساختار سرمایه شرکت دارد. بازده دارایی هاو حقوق صاحبان شرکت همراه با رشد سود خالص همواره روندی رو به رشد را طی کرده است. حاشیه سود ناخالص شرکت نیز روندی مثبت را سپری کرده است و به ٧.٢ در سال ٩٤ رسیده است که نشان از حرکت مثبت و مداوم شرکت بر مدار صعودی دارد.
نتیجه گیری
شرکت در شش ماهه نخست سال حدود ٥٠ درصد از بودجه را پوشش داده و با نگاهی به گزارشات سال های اخیر در می یابیم درآمد شرکت همواره روندی صعودی را طی کرده و با توجه به افزایش تقاضای کاربران به منظور پرداخت های الکترونیک(pos,ussd,ipg) و با وجود فضای رقابتی موجود به نظر می رسد شرکت در مسیر رشد توانا باشد و بتواند سهم خود از بازار را افزایش دهد.
از مزیت های شرکت نسبت به دیگر رقبا می توان به ساخت بسیاری از نرم افزارها و سخت افزارهای مورد نیاز خود به جای خرید از دیگر شرکت ها اشاره کرد. این موضوع موجب کاهش هزینه های نگهداری و پشتیبانی خواهد شد.
با توجه به ماهیت دانش بنیان بودن شرکت، مدیران آن در صدد اخذ معافیت مالیاتی حدود ٩٠ درصد از درامدهای شرکت هستند که در صورت تحقق آن حدود ٧-٨ درصد به سود شرکت افزوده خواهد شد.
با توجه به مطالب مطرح شده به نظر می رسد شرکت در تحقق بودجه سال جاری با مشکلی مواجه نباشد.
٦٠ درصد از کل سهام شرکت به مدیر عامل و ریئس هیئت مدیره و ٤٠ درصد آن هم به بانک کشاورزی اختصاص دارد. با توجه به اظهارات مدیرعامل و رییس هیئت مدیره مبنی بر حفظ مالکیت ٥١ درصدی، و با توجه به اینکه بانک کشاورزی نیز از مشتریان عمده شرکت می باشد بنابراین به نظر می رسد آسان پرداخت پس از عرضه اولیه فروشنده عمده ای نداشته باشد و از این بابت می تواند برای خریداران جذاب باشد.
از شرکت های رقیب آسان پرداخت که در بورس فعالیت می کنند می توان به کارت اعتباری ایران کیش و تجارت الکترونیک پارسیان اشاره کرد که با P/E حدود ٨ در بازار معامله می شوند و با توجه به سود ١٤٦ تومانی هر سهم برای سال جاری قیمت هایی در محدوده ١٠٠٠ تومان برای عرضه جذاب است.
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، امروز طبق اعلام قبلی 10 درصد سهام شرکت آسان پرداخت در بازار دوم معاملات بورس عرضه اولیه می شود و طی آن 60 میلیون سهم برای عموم واگذار و 40 میلیون سهم دیگر به کارکنان این شرکت تخصیص داده می شود.
براساس این گزارش، "آپ" درحالی با سرمایه 100 میلیارد تومانی، سود هر سهم سال مالی جاری را 1468 ریال اعلام کرده که فرنوش شیخ الاسلامی از کارگزاری بانک توسعه صادرات ، ضمن تحلیل بنیادی وضعیت مالی و عملیاتی شرکت آسان پرداخت و مقایسه با دو شرکت مشابه تجارت الکترونیک پارسیان و کارت اعتباری ایران کیش، سود آینده این شرکت را پیش بینی کرد.
این سناریوی تحلیلی از سود آینده "آپ"براساس 4 فرضیه افزایش تعداد تراکنش ها در سال 95 به نسبت رشد سال قبل، در نظر گرفتن نرخ اجاره بهای سه ماهه دستگاه های pos برای کل سال، افزایش تعداد دستگاه های pos تا 500 هزار دستگاه برای سال مالی جاری و در نظر گرفتن حاشیه سود 10 درصد برای سال مالی انجام و اعلام شده به دلیل افزایش قدرت خرید و تسویه حساب ادارات و افزایش تعداد تراکنش ها در ماه های پایانی سال، شرکت توانایی تحقق سود تا 150 تومان را خواهد داشت.
حرکت پولادین
معاملات امروز بورس با حرکت و قدرت نمایی نمادهای فلزی و فولادی آغاز شد که به نظر می رسد تنها عامل آن جا به جایی و نقل و انتقال پول بین گروه های موجود در بازار باشد که پس از گروه خودرویی و پالایشی این بار راه خود را به سمت گروه پولاتین بورس کج کرد.در مجموع اینکه برای فردا نیز همانند امروز بازاری متعادل متصور است. چرا که در هفته نیمه تعطیل جاری فعالیت سرمایه گذاران و سهامداران تا حدی کاهش می یابد و همین امر موجب می گردد انتظار وقوع رویداد خاصی در روند معاملات قدری بعید باشد.
به گزارش بورسینس به نقل از بورس نیوز، تاکنون روال عادی و همیشگی بورس چنین بود که خرد جمعی و کلیت بازار در میان گروه های مختلف، هر مقطع زمانی یک صنعت خاص را دارای پتانسیل رشد ارزیابی می کرد و حجم نقدینگی افراد به سمت سهام شرکت های فعال آن سرازیر می شد؛ آنچنان که حرکت سهام در یک گروه و یا صنعت خاص به صورت دسته جمعی و با حضور اکثریت نمایندگان آن روی می داد.
اما نکته جالب توجه در این روزهای بازار آن است که در اکثر گروه ها دیگر خبری از حرکت های دسته جمعی و یکپارچه به چشم نمی خورد و تغییر روندها و تحرکات تنها به یک سهم خاص از یک گروه معطوف می شود. اتفاقی که دیروز هم در گروه های متعددی از جمله خودرویی، پالایشی، قندی و رایانه و نظایر آن مشاهده شد.
بدین ترتیب با استراتژی جدیدی که این روزها بر دیدگاه سرمایه گذاران و سهامداران غالب شده، دیدیم که دیروز در گروه خودرویی سهمی همچون سایپا در حالی پس از 253 میلیون معامله با صف خرید حدود 71.6 میلیونی رو به رو شد که در مقابل، سایر نمادهای خودرویی و حتی زیر مجموعه های خود "خساپا" همچون زامیاد، سایپا دیزل و پارس خودرو حتی تا نزدیکی آستانه منفی و حداقل قیمت مجاز روزانه نیز پایین رفتند.
در گروه پالایشی هم مشاهده می شود که در حالی سایر سهم ها همانند "شبندر" که زمانی پیشتاز گروه و لیدر بازار بود، امروزه چندان نمی تواند پر قدرت ظاهر شود. بلکه قدرت در دستان نماد "شبریز" افتاده تا در افت قیمت سهام پالایش نفت بندر عباس، روندی مثبت را در پیش گیرد.
یا در گروه قندی همه نمادها در حالی قرمز پوش شدند که سهم "قمرو" راه خود را از سایر نمادهای گروه جدا کرد و صف خرید بود.
"مداران" هم در گروه رایانه ای بورس از وضعیتی مشابه برخوردار بود؛ تا جاییکه این سهم در حرکت نوسانی و کم رمق هم گروهی هایش صف خرید شد و معاملات نسبتاً پر حجمی را در اختیار داشت.
اما سوال اصلی اینجاست که چه عاملی موجب بروز این دیدگاه در سرمایه گذاران و فعالان بازار سهام شده است؟
در پاسخ به این سوال می توان گفت شاید مهمترین عاملی که می توان در رابطه با این نحوه عملکرد و با یک استراتژی جدید معاملاتی که امروزه در میان سرمایه گذاران و سهامداران فراگیر شده، اشاره کرد، عامل نقدینگی باشد. فاکتوری مهم و اثرگذار که می تواند روند سهمی را بدون دخالت هیچ عامل بنیادی و اقتصادی دیگری دگرگون سازد.
چرا که این روزها بازار سهام به شدت از نبود نقدینگی رنج می برد و سرمایه های افراد در میان هر گروه به سمت آن سهامی می رود که در قیاس با بقیه هم گروهی هایش از پتانسیل بالاتری برخوردار بوده، سهام شناور آزاد و یا سرمایه پایین تری داشته باشد تا براحتی با نقدینگی کمتری امکان رشد بیشتری پیدا کند و به صف خرید برسد.
به عبارتی به نظر می رسد در دوره فعلی نقدینگی در بورس به صورت کاملاً برنامه ریزی شده و با حساب و کتاب خاصی میان گروه ها و صنایع مختلف در گردش می باشد تا هر بار در هر گروه، سهی که طبق عوامل مذکور در بالا، شرایط مساعدتری را دارد مورد هدف قرار دهد که البته این رفتار را با توجه به افت قیمت ها و نبود انگیزه و فروشنده بالقوه، بیشتر در سهام کوچک می توان به چشم دید.
همین تزریق نقدینگی حساب شده به سهم است که موجب می شود سهمی همانند سایپا در غلبه روند منفی بر کلیت گروه، با آن حجم عظیم معاملاتی صف خرید میلیونی هم داشته باشد. چرا که اهالی بازار با مشاهده پتانسیل های لازم برای یک سهم به سراغ آن می روند و در ادامه وجود اخبار و اطلاعات پشت پرده هم می تواند مزید بر علت شده و به سهم قدرت لازم را جهت رشد اعطا کند.
در
نتیجه اینگونه نیست که وقتی همه سهام یک صنعت خاص با نزول قیمت ها همراه
است و تنها یک سهم همچنان تمایل به رشد دارد، یعنی خرد جمعی در خصوص ارزنده
بودن آن سهم از اطمینان لازم برخوردار است و مابقی سهام آن گروه مناسب
سرمایه گذاری نیستند؛ بلکه علت اصلی این قضیه همان قدرت نقدینگی است که با
نیم نگاهی به اخبار داخلی و اتفاقات پیرامون و پشت پرده یک شرکت به سراغ
سهام آن می رود. اما اینکه یک گروه به صورت یکپارچه و با حضور دسته جمعی
نمادهای فعال خود در یک جهت خاص حرکت نمی کند، در کم بودن حجم نقدینگی مورد
انتظار بازار است که به اندازه لازم برای به حرکت در آوردن یک گروه کافی
نیست و زورش تنها به حرکت دادن یک سهم می رسد.
به هر ترتیب این هم دیدگاه جدیدی است که این روزها در بورس به اجرا در آمده و تأکید بر این نکته دارد که در هر شرایط و هر زمانی سرمایه و پول، به خوبی راه خود را پیدا می کند و گویا استراتژی فعلی بازار همین اتفاقی است که اخیراً در بازار قابل مشاهده است. بگونه ای که به نظر می رسد تا زمانی که نقدینگی پر قدرت برنامه خاصی برای ورود به بورس نداشته باشد شرایط به همین منوال پیش خواهد رفت.
در گفتگو با مدیرعامل گروه مالی نور انوار مطرح شد:
محدوده زمانی و قیمتی یکسان سازی نرخ ارز کجاست؟/ بازار ارز در انحصار کامل دولت
بازار
ارز، بازاری است که به صورت کاملاً انحصاری در اختیار دولت بوده به اصطلاح
اقتصاددانان به صورت شناور مدیریت یا میخکوب شده است و اینکه در چه زمانی و
چه محدوده قیمتی این بازار به صورت تک نرخی درآید بستگی به تصمیم دولت
دارد.
زمان تک نرخی کردن ارز که یکی از تصمیمات تیم اقتصادی دولت می
باشد و محدوده قیمتی که ارز در آن به صورت یک نرخ واحد در خواهد آمد، برای
بسیاری از فعالان اقتصادی جای سوال دارد.
در همین ارتباط مدیرعامل
گروه مالی نور انوار در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: بازار ارز،
بازاری است که به صورت کاملاً انحصاری در اختیار دولت بوده به اصطلاح
اقتصاددانان به صورت شناور مدیریت یا میخکوب شده است و اینکه در چه زمانی و
چه محدوده قیمتی این بازار به صورت تک نرخی درآید بستگی به تصمیم دولت
دارد. اما در رابطه با اینکه یکسان سازی نرخ ارز قبل یا پس از انتخاب ریاست
جمهوری اجرایی شود باید گفت، بهتر است این اتفاق هر چه زودتر بیفتد. چرا
که از نظر اقتصاد دانان دو نرخی بود ارز یک بازار سرمایه و رانتی را ایجاد
می کند و فعالان این بازار منفعتی واهی خواهند برد و این نوعی فساد است.
حسین
نصیری در ادامه افزود: اگر دولت پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به
اجرای تصمیم یکسان سازی نرخ ارز اقدام کند، یک پیام خوب اقتصادی به ملت
خواهد داد، چرا که با توجه به این موضوع که دو نرخی شدن ارز ثمره دولت قبلی
است، دولت روحانی نشان خواهد داد که قصد دارد با فساد و رانت خواری مبارزه
کند.
وی در خصوص محدوده ای که دلار ممکن است در آن یکسان سازی شده و
از دو نرخی بودن خارج شود، گفت: سطحی که دلار در آن به صورت تک نرخی در
خواهد آمد به سیاست های اقتصادی دولت وابسته است ولی در اقتصادی که 80 درصد
آن را واردات به خود اختصاص داده، کاهش نرخ ارز، نهادهای تولید را ارزان
تر، بهای تمام شده کالاها را به خود اختصاص داده، کاهش نرخ ارز، نهادهای
تولید را ارزان تر، بهای تمام شده کالاها را با کاهش و سودآوری شرکت ها را
با رشد همراه می کند و منجر به کاهش تورم نیز خواهد شد. بر این اساس احتمال
آن وجود دارد که دولت به دلیل کنترل تورم و کاهش سطح عمومی قیمت ها، حدود 3
هزار تومان را برای یکسان سازی انتخاب کند و تک نرخی شدن ارز در سطوح
نزدیک به 4 هزار و یا کمتر از 2500 تومان بعید به نظر می رسد.
نصیری
ادامه داد: در تمام کشورهای دنیا آپشن های ارزی برای اطمینان از معاملات
وجود دارد چرا که برای انجام مبادلات ارز باید در یک سطح مشخصی ثابت شود،
اما در این بازار مشتقات ارزی برای ثابت شدن نرخ ارز در مبادلات تجاری و
ارتباط با دنیا وجود ندارد.
وی تأکیدکرد: دولت به صورت کامل بر
بازار ارز انحصار دارد چرا که بزرگترین عرضه کننده و کنترل کننده آن می
باشد و بنا به سیاست هایی که دارد می تواند در یک محدوده مناسب ارز را تک
نرخی کند.
حسین نصیری در خاتمه گفت: به طور کل ارز تک نرخی از جهات
مختلف به نفع اقتصاد خواهد بود و فساد را از بین می برد و باعث ایجاد رونق
نسبی در اقتصاد کشور خواهد شد.
"آپ" امروز معرفی می شود/ اطلاعات جدید+ زمان احتمالی عرضه اولیه ۱۰ درصدی
شرکت
آسان پرداخت با ارایه عملکرد ۱۲ ماهه سال گذشته و اطلاعات جدید، امروز
برای سرمایه گذاران معرفی می شود تا به احتمال زیاد چهارشنبه جاری یا هفته
آینده عرضه اولیه شود.
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، شرکت آسان
پرداخت که 5 مهر با نماد "آپ" در تابلوی دوم معاملات بورس درج شده ، ساعت
14 امروز دوشنبه جلسه معارفه ایی در هتل اسپیناس (واقع در بلوار کشاورز)
جلسه معارفه برگزار می کند تا آماده عرضه اولیه 10 درصد سهام شود.
قرار
بود سهام این شرکت نیمه شهریور وارد بورس شود اما به لزوم طی مراحل قانونی
و ارایه آخرین اطلاعات برای درج نماد، قرار شده هفته آینده 100 میلیون
سهم آن به احتمال زیاد در چهارشنبه جاری و با احتمال کمتر، هفته آینده و
قبل از تاسوعا عرضه اولیه شود.
"آپ" با سرمایه اسمی 75 میلیارد
تومانی در عملکرد 12 ماهه سال گذشته ، برای هر سهم 1675 ریال سود محقق کرده
و با فروش بیش از 2 هزار میلیارد تومانی، دارای سود ناخالص 7.5 درصدی شده
اما با ارایه اطلاعات جدید، این شرکت در اولین پیش بینی سود سال مالی
اسفند، سرمایه اسمی را 100 میلیارد تومان و سود هر سهم را 1,468 ریال اعلام
کرده است.
علاوه بر این با انتشار گزارش عملکرد سه ماهه منتهی به 31 خرداد ، 396 ریال محقق شده است.
این
شرکت با مشارکت 40 درصدی بانک کشاورزی و 60 درصدی دو فرد حقیقی، در زمینه
ارائه خدمات پرداخت الکترونیک از طریق بسترهای دستگاه کارتخوان (POS)،
درگاه پرداخت اینترنتی (IPG) و درگاه پرداخت موبایلی (USSD) با پذیرش کلیه
کارتهای بانکی نقدی و اعتباری فعالیت دارد.
توضیح خنثی هم مانع رشد ۴۶ درصدی این شرکت قندی نشد
قند مرودشت هم بعد دو شرکت همگروه، درباره رشد ۴۶ درصدی قیمت سهام در ۹ روز کاری توضیحی خنثی داد اما امروز با کاهش قیمت همراه نشد.
به
گزارش پایگاه خبری بورس پرس، درجریان معاملات امروز که سهام اکثر شرکت های
خودرو با رشد قیمت و صف خرید همراه شده اند، اکثر شرکت های قندی با کاهش
قیمت و صف فروش روبرو شده اند.
در این میان قند مرودشت هم بعد از
قند چهارمحال و قوچان و بجنورد درباره رشد 46 درصدی قیمت سهام در 9 روز
کاری (از 385 تومان 31 شهریور به 560 تومان امروز) توضیحی خنثی داد اما
امروز با کاهش قیمت همراه نشد.
این شرکت 12 میلیارد تومانی، برنامه
افزایش سرمایه 108 درصدی از سود انباشته دارد و اولین پیش بینی سود سال
مالی تیر 96 را 113 ریال اعلام کرده است.
محمود ماجدی مدیرعامل "قمرو" با
ارسال نامه ای به سازمان بورس در خصوص وضعیت معاملات و افزایش قیمت سهام
شرکت اعلام کرد: با توجه به اطلاعات حسابرسی نشده سال مالی منتهی به 31 تیر
95 که در تاریخ 29 شهریورماه به اطلاع عموم رسیده و از طرفی بهره برداری
سال جاری و تولید از امروز آغاز شده است، تنها موردی که از نظر این شرکت در
پیش بینی قبلی تأثیرگذار بوده انتقال مقدار حدود 4.400 تن از موجودی تفاله
خشک سال مالی قبل است که به علت عدم فروش به سال مالی جدید انتقال یافته
است که به نظر نمی رسد بعد از مورد یادشده باتوجه به اینکه کلیه تولیدات
فروش رفته پیش بینی شده است تغییرات با اهمیتی متصور باشد.
مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت:
بورس انرژی میزبان۱۰۰ هزار بشکه نفت صادراتی در روز می شود
مدیر
امور بین الملل شرکت ملی نفت از آماده شدن زیرساخت های عرضه روزانه ۱۰۰
هزار بشکه نفت صادراتی در بورس انرژی خبر داد و گفت: اجرای این طرح در
انتظار تایید سازمان بورس است.
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محسن
قمصری درباره آخرین وضعیت طرح عرضه نفت خام در بورس به ایرنا گفت: مقدمات و
زیرساخت های عرضه نفت خام فراهم شده و فقط بخشی از مسایل مربوط به قیمت و
چگونگی پرداخت باقی مانده است. حتی مدل قیمتی برای نرخ نفت خام عرضه شده در
بورس نیز تهیه شده و در اختیار سازمان بورس قرار دارد تا پس از تصویب توسط
این سازمان اجرایی شد. البته باید سازمان بورس قیمتی را برای نفت خام
صادراتی عرضه شده در بورس تعیین کند که مورد تایید وزارت نفت نیز باشد.
وی
درباره زمان آغاز عرضه نفت خام در بورس گفت: امیدواریم تا پایان امسال و
پس از رفع مسایل باقی مانده، عرضه نفت خام در بورس را آغاز کنیم.
قمصری
با بیان این که نفت خام در بورس انرژی به خریداران عرضه خواهد شد، افزود:
در گام نخست، عرضه نفت خام در بورس به صورت محدود خواهد بود و بر این اساس
روزانه 100 هزار بشکه معامله می شود.
پیش بینی مثبت کارشناسان از ورود نفت به کانال های ۶۰ و ۷۰ دلاری
اقتصاد دانان مریل لینچ معتقدند قیمت نفت طی سال جاری و آینده وارد کانال های ۶۰ و ۷۰ دلاری خواهد شد.
به
گزارش پایگاه خبری بورس پرس به نقل از خبرآنلاین، در پی همکاری عربستان
برای کاهش تولیدات ، تحلیل گران پیش بینی کردند قیمت نفت در هفته آینده نیز
صعودی شود. چرا که کاهش قیمت نفت تاثیرات مخربی بر اقتصاد عربستان گذاشته و
نفت کمتر از 50 دلاری بزرگترین تولیدکننده نفت جهان را با مشکلات متعددی
روبرو کرده است.
پس از اولین افت قیمت نفت در سال ۲۰۰۸ ، موافقت با فریز نفت، اولین توافق اوپک محسوب می شود.
در
این رابطه هلیما کرافت از کارشناسان اقتصادی با اعلام اینکه عربستان بسیار
کوتاه آمده تا توانسته به تقاضای ایران پاسخ دهد، ادامه داد: در حالی به
دلیل تعداد دکل های نفتی و اتفاق های غیر قابل پیش بینی، احتمال تلاطم
بازار وجود دارد که زمان نفت ۴۰ دلاری به پایان رسیده است. بنابراین پیش
بینی می شود قیمت نفت در سال میلادی جاری و آینده در کانال ۵۰ و ۶۰ دلاری
حرکت کند.
به باور وی اعضای اوپک نمی توانستند کاهش قیمت نفت را
تحمل کنند و عربستان هم به پول نیاز دارد. در نتیجه توافق اخیر اوپک قطعا"
اجرا خواهد شد.
از سوی دیگر اقتصاد دانان مریل لینچ معتقدند قیمت نفت در سال آینده ۶۰ و اواسط ۲۰۱۷ به ۷۰ دلار بالغ خواهد شد.